Gezondheidssport

Gezondheidssporten zijn sporten die als doel hebben de algehele gezondheid te verbeteren cq. een goede gezondheid te behouden door middel van optimalisatie van uw activiteitenniveau.
De Gezondheidssporten die BPC Fysiotherapie aanbiedt zijn:

Om uw activiteitenniveau te optimaliseren kan de “schijf van 3” als hulpmiddel dienen.
  Schijf van 3


Bron: www.bewegenismedicijn.nl

Schijf van 3
De Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) en het American College of Sports & Medicine (ACSM) adviseren bij gezondheidssport de schijf van 3.
Personen die dit model toepassen behouden makkelijker een goede gezondheid en een optimaal lichaamsgewicht, verbruiken vaak meer energie in rust, hebben een betere weerstand tegen ziekten, voelen zich fitter, hebben langer sterkere botten en meer spierkracht om blessures te voorkomen.

Tevens is er een positief effect op uw bloedsuikerwaardes omdat voornamelijk uw spieren weer getraind worden om makkelijker suikers te kunnen opslaan.

Gezondheidssport en beweegadvies
1. Beweegnorm
Geadviseerd wordt om voor tenminste 30 minuten per dag voor tenminste 5 dagen per week te bewegen op matige intensiteit. De geadviseerde duur kan, indien dit (nog) te zwaar is verdeeld worden over de dag en dan opgedeeld worden in bijvoorbeeld 2 x 15 minuten. Voor personen met diabetes type II die tevens als doel hebben gewicht reductie wordt geadviseerd om tenminste 60-90 minuten voor tenminste 3 x per week te bewegen om een meer duurzaam effect te verkrijgen.

2. Spiernorm:
2 keer per week 8-10 krachtoefeningen.

3. Fitnorm:
1-3 keer per week voor tenminste 20 minuten intensiever bewegen (sporten).

De gezondheidssporten die door BPC worden aangeboden zijn Nordic Walking, Power Walking en hardlopen.