Nordic Walking

Algemene informatie
Nordic Walking is een combinatie van duur-, kracht- en coördinatietraining voor alle leeftijdscategorieën waarbij tevens op een ontspannen manier aandacht is voor de natuur. Nordic Walking is een totale lichaamstraining en het is bewezen dat dit bijna 2 keer zo effectief is als normaal wandelen zonder stokken. Bij deze duursport, op matige intensiteit, worden 87% van alle spieren geactiveerd en getraind, stress wordt gereduceerd, de conditie neemt toe en het immuunsysteem wordt versterkt.

Nordic Walking technieken
Er zijn verschillende Nordic Walking technieken. De techniek die in deze cursus gehanteerd wordt is de ALFA techniek. Deze techniek zorgt voor een rechte houding en accentueert een normaal looppatroon met voldoende heup- en kniestrekking. De techniek is ontwikkeld door het DNV (Deutscher Nordic Walking und Präventionsverband e.V.).

Bij BPC zijn er beginners cursussen voor het aanleren van de techniek en gevorderde cursussen waarbij de nadruk op een duurinspanning op matige intensiteit ligt.

Inhoud Nordic Walking Cursus (beginners)
Tijdens deze cursus wordt u de Nordic Walking ALFA-techniek aangeleerd aan de hand van de 7-stappen methode. Tevens zal naast de techniektraining aandacht besteed worden aan kracht-, coördinatie en rekoefeningen.

Voor wie?
Speciaal voor sportbeginners en personen met diabetes type II is deze gezondheidssport ideaal. Maar ook bij rug- en gewrichtsproblemen (zoals een heup/knie prothese) is Nordic Walking een zeer geschikte sport.
Door het afzetten met de Nordic walking stokken wordt de wervelkolom alsmede
het heup-, knie- en voetgewricht ontlast en tevens wordt het juiste looppatroon geaccentueerd.

Inhoud Nordic Walking training (gevorderde)
Tijdens deze trainingen ligt de nadruk op een duurinspanning op matige intensiteit. Het beheersen van de techniek is een vereiste.

Nordic Walking Stokken
Klik hier voor meer informatie.